Maia Sandu: Acest Guvern nu va admite privatizări aşa cum s-a întâmplat la gările şi staţiile auto sau la Aeroportul Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ogv.md
FOTO ogv.md

În debutul şedinţei de Guvern, prim-ministra Maia Sandu a solicitat Agenţiei Proprietăţii Publice (APP) să întreprindă toate acţiunile legale pentru a suspenda procesele de privatizare ilegale şi netransparente, iar funcţionarilor le-a cerut să înceteze să comită acte de corupţie.

„Cei care şi-au făcut lucrul corect şi legal să continue în aceeaşi manieră. Dar am şi nişte mesaje mai dure pentru cei care s-au ocupat cu chestii ilegale, care au ajutat fostul regim să comită tot felul de acte de corupţie, privatizări ilegale: încetaţi să faceţi acest lucru. Mă adresez instituţiilor publice care acum s-au apucat repede să facă achiziţii de milioane, în special APP, care continuă cu privatizările netransparente - ordinul meu este să încetaţi, să găsiţi metodele legale prin care toate aceste tranzacţii, privatizări ilegale, să fie stopate. Acest Guvern nu o să admită privatizări aşa cum s-a întâmplat la gările şi staţiile auto, la Aeroportul Internaţional Chişinău sau la compania Air Moldova”, a spus Maia Sandu. 

Şefa Executivului a accentuat că în Parlament a fost creată o Comisie de investigare a proceselor de privatizare.

De asemenea, Premierul a cerut responsabililor de la Poşta Moldovei să îşi îndeplinească angajamentele contractuale în raport cu instituţiile de presă scrisă, dar şi să demareze o anchetă pentru a afla vinovaţii care au împiedicat distribuţia publicaţiilor perioadice şi accesul cetăţenilor la informaţie. În acest context, Maia Sandu a adăugat că Poşta Moldovei a fost implicată în diferite procese de contrabandă, inclusiv cu anabolizante, şi a cerut să fie iniţiat procesul de demitere a conducerii instituţiei.

Prim-ministra s-a referit şi la managementul defectuos al întreprinderilor ”Moldtelecom” şi ”Metalferos SRL”, care au fost administrate în defavoarea statului şi a cetăţeanului, fiind menţionată şi compania ”MoldovaGaz S.A.”, care ar fi cheltuit în aceste zile peste un milion jumătate de lei doar pentru achiziţionarea unor maşini de lux. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite