Maia Sandu: Găgăuzia şi Taraclia au un potenţial de dezvoltare a învăţământului bilingv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia au un potenţial mare de dezvoltare a învăţământului bilingv, fiind regiuni populate de grupuri etnice. Declaraţia a fost făcută de preşedinta Maia Sandu în cadrul unei discuţii cu înaltul comisar al OSCE pentru minorităţi naţionale, Kairat Abdrakhman, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Preşedinţiei, se menţionează că cei doi oficiali au discutat despre comunităţile culturale, valorificarea diversităţii etnice şi lingvistice, promovarea unei societăţi tolerante şi acţiunile necesare în acest scop.

„Am ţinut să menţionez că scopul meu ca preşedinte este să consolidez societatea şi să unesc oamenii, asigurând un mediu în care fiecare cetăţean se simte în siguranţă, se simte respectat şi are oportunităţi egale de dezvoltare. Ca priorităţi, am subliniat că ne dorim să elaborăm mai multe programe: educaţionale, pentru tineri, jurnalistice, care să-i motiveze pe cetăţenii noştri să înveţe mai multe unul despre altul”, a spus şefa statului după încheierea discuţiei.

Preşedintele Maia Sandu a mulţumit oficialului OSCE pentru asistenţa acordată în procesul de preluare, de către Republica Moldova, a bunelor practici internaţionale în domeniul minorităţilor naţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite