Maia Sandu: Fostul director SIS trebuie să răspundă pentru expulzarea profesorilor turci de la Liceul Orizont

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Fostul şef de la SIS Vasile Botnari este responsabil de „înlăturarea abuzivă a cetăţenilor turci de pe teritoriul Republicii Moldova” şi trebuie să răspundă pentru aceasta, a declarat, miercuri, premierul Maia Sandu.

În debutul şedinţei Guvernului, Maia Sandu, a comunicat că, din informaţiile pe care le-a obţinut, „există probe care arată că aceste decizii abuzive au fost luate de către fostul director al SIS Vasile Botnari şi de către fostul director adjunct Alexandru Baltag”, transmite IPN.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, după şedinţa executivului,  Maia Sandu a precizat că nu poate spune dacă pe numele fostului director SIS va fi sau nu deschis un dosar penal. „Am fost informată despre activitatea unor instituţii ale statului şi despre faptul că aceste materiale au fost trimise la Procuratură. Am ţinut să spun acest lucru, ca cetăţenii să ştie că mingea se află acum la Procuratură şi Procuratura să nu se eschiveze de la activitate”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit premierului, pe acest caz este deschis un dosar penal pe fapt, care este expediat la Procuratura Chişinău. Doar că există suspiciuni că acolo „procurorii nu sunt suficienţi de interesaţi să cerceteze această cauză cu toată seriozitatea”. Maia Sandu a făcut apel către procurorul oraşului Chişinău şi către procurorul general să se asigure că acest caz este investigat cu cea mai mare seriozitate, iar cei implicaţi să fie sancţionaţi.

Pe 6 septembrie se împlineşte un an de la înlăturarea cetăţenilor turci de pe teritoriului Republicii Moldova. Cinci din cei şapte cetăţeni turci expulzaţi, la cererea Ankarei, au fost condamnaţi deja.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite