Maia Sandu: Există interes pentru desemnarea unui candidat comun la preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Alexandru Tarlev
FOTO Alexandru Tarlev

Partidele de centru-dreapra rămân pe poziţia de a desemna un candidat comun pentru funcţia de şef al statului, a declarat liderul proiectului politic Partidul Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, la TV 7, transmite IPN.

„Există interes pentru desemnarea unui candidat comun la preşedinţie. Opoziţia trebuie să aibă un candidat comun, dar aceasta nu înseamnă că vom face front comun cu Igor Dodon,. Urmează să discutăm şi să stabilim un mecanism cum va fi ales acest candidat. Trebuie să luăm o decizie în echipă”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a mai declarat că în Republica Moldova se instalează treptat dictatura, însă situaţia poate fi schimbată prin alegeri: „Noi am făcut partidul nu de dragul partidului, dar pentru a schimba situaţia din ţară”.

În cadrul emisiunii, Maia Sandu a criticat iniţiativa premierul Pavel Filip de a reduce cu o treime numărul de ministere. „Mai bine n-ar face-o ca să nu discrediteze reforma. Vor lichida ministere, dar vor crea agenţii. O metodă utilă ca să scape de oamenii incomozi ca să-şi aducă oameni loiali”, a declarat fostul ministru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite