Maia Sandu, despre semnarea acordului „interparlamentar” dintre Transnistria şi Găgăuzia: A fost sfidată suveranitatea Republicii Moldova

Maia Sandu, despre semnarea acordului „interparlamentar” dintre Transnistria şi Găgăuzia: A fost sfidată suveranitatea Republicii Moldova

FOTO IPN

Liderul PAS, Maia Sandu, consideră că decizia preşedintelui Adunării Populare a Găgăuziei de a semna un acord de cooperare „interparlamentar” cu Sovietul Suprem de la Tiraspol este o sfidare a suveranităţii Republicii Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Singurul deputat din partea Partidului Democrat ales în Adunarea Populară a Găgăuziei - Vladimir Kîsa, care prin matrapazlâcuri ulterioare a devenit şi Preşedinte al legislativului din autonomie, semnează un acord de colaborare cu o structură anticonstituţională de la Tiraspol (aşa-zisul Parlament al Transnistriei), sfidând suveranitatea statului Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu într-o postare pe Facebook. 

Ea afirmă că, în timp ce liderul PD, oligarhul Vlad Plahotniuc, vrea să păcălească o lume întreagă, inclusiv partenerii occidentali, cum că el ţine piept „tancurilor lui Putin”. Ce rol joacă „tanchistul” Evghenii Şevciuk (fost lider al regimului separatist) „refugiat” de curând pe partea dreaptă a Nistrului, putem doar să intuim.
 
Sovietul Suprem de la Tiraspol şi Adunarea Populară a Găgăuziei au semnat miercuri, 5 iulie, un acord de cooperare „interparlamentar”. Dacă autonomia găgăuză dispune de un organ legislativ local în conformitate cu legislaţia în vigoare, aşa-numitul Parlament al Transnistriei nu este recunoscut. Cu toate acestea, autorităţile Găgăuziei nu s-au arătat jenate să semneze acte „legislative” cu regiunea necontrolată de Chişinău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările