Maia Sandu, despre numirea lui Gurin şi a lui Reşetnicov la CC: Plahotniuc înţelege că e foarte aproape căderea lui şi numeşte vasali în funcţii-cheie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Lidera PAS, Maia Sandu, consideră că numirea lui Artur Reşetnicov şi a lui Corneliu Gurin în calitate de judecători la Curtea Constituţională, numirea lui Corneliu Mihalache la CCA şi a Tamarei Andruşca la Compania Naţională de Asigurări în Medicină este un semn că „Plahotniuc deja înţelege că e foarte aproape căderea lui şi a început să numească vasali în funcţii-cheie, sperând ca aceştia vor menţine dictatura în Moldova”.

„Vedem că în ajun de Anul Nou, se împart cadouri celor mai cuminţi şi ascultători slujitori la curtea dictatorului. Ca în Evul Mediu, dregătorii importante din stat sunt date pe principiul loialităţii faţă de patron, departe de principiile transparenţei, a meritocraţiei şi măcar a bunului-simţ”, a declarat Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Preşedinta PAS susţine că „toţi valeţii lui Voronin au fost luaţi în PD şi numiţi în funcţii, persoane care au comis abuzuri, au furat cât au putut, au trădat cetăţenii, au bătut tineri în comisariate, toţi incompetenţi şi corupţi”. 

„Mai rămâne să-l vedem pe Lupu în fruntea Academiei şi pe Ţuţu - ministru al economiei şi avem „Ferma animalelor” a lui Orwell în toată splendoarea”, a subliniat lidera PAS.

Amintim că marţi, 11 decembrie, Consiliul Superior al Magistraturii l-a numit pe ex-procurorul general Corneliu Gurin în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate din perioada 2007-2009, deputatul PDM Artur Reşetnicov, a fost desemnat de Guvern miercuri, 12 decembrie, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Ex-directorul CNA Viorel Chetraru a câştigat concursul pentru funcţia de membru al Curţii de Conturi, după ce Tamara Andruşca a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Curţii, ca rezultat al numirii sale la conducerea CNAM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite