Maia Sandu, despre eliberarea lui Renato Usatîi şi revenirea în R. Moldova: „Ridică mari semne de întrebare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că anularea mandatului de arestare pe numele lui Renato Usatîi „ridică mari semne de întrebare”. Premierul a subliniat că trebuie să fie clar „pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziţie - în cel mai scurt timp, vom curăţa justiţia de oamenii corupţi, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva şi nu în interesul cetăţeanului şi conform prevederilor legale”.

„Prim-ministrul nu poate da indicaţii procurorilor şi nu poate interveni în justiţie şi nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică şi atunci ar trebui să ştim la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicaţii trebuie să-şi dea demisia şi să răspundă în faţa legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în faţa legii”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Liderul formaţiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a revenit duminică, 16 iunie, în Moldova, după ce timp de trei ani s-a aflat la Moscova, fiind dat în urmărire naţională într-un dosar penal. Imediat ce a ajuns la frontieră, la punctul vamal Sculeni, unde a fost întâmpinat de sute de simpatizanţi, politicianul a fost reţinut şi escortat la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PPCOCS). 

Renato Usatîi a fost eliberat, după câteva ore de audieri. Procurorii au anulat mandatul de arest. Usatîi a declarat că este nevinovat, iar procurorii nu aveau probe pentru a-i elibera mandatul de arestare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite