Maia Sandu, despre desemnarea lui Alexandr Stoianoglo la funcţia de procuror general: „Igor Dodon a preferat un om din sistem”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera PAS, ex-premierul Maia Sandu, consideră că prin desemnarea fostului deputat PDM Alexandru Stoianoglo la funcţia de procuror general rezultă că „Igor Dodon a preferat un om din sistem”. Prim-ministra spune că acest fapt mai înseamnă că între socialişti şi democraţi a existat „un târg”.

„Este unul dintre cei căruia membrul comisiei, reprezentant al socialiştilor, i-a dat cel mai mare punct. Putem să presupunem că a fost un târg, o înţelegere între PDM şi PSRM, ştiind trecutul politic al domnului Stoianoglo. E clar că Igor Dodon a preferat un om din sistem, pentru că un om din afara sistemului ar fi fost cel mai indicat să reformeze procuratura şi să-i ofere independenţă autentică”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Punctul de Azi” de la TVR Moldova.

Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat pe fostul deputat democrat Alexandru Stoianoglo la funcţia de procuror general al Republicii Moldova. Potrivit Constituţiei, preşedintele ţării este cel care numeşte în funcţie procurorul general, la propunerea CSP. Şeful statului poată să respingă candidatura propusă de CSP doar o singură dată, după care Legea Supremă îl obligă să semneze decretul privind numirea în funcţie a procurorului general.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite