Maia Sandu, despre decizia Guvernului Filip de a muta Ambasada R. Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim: „O ofensă la adresa SUA”

Maia Sandu, despre decizia Guvernului Filip de a muta Ambasada R. Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim: „O ofensă la adresa SUA”

FOTO IPN

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că decizia Guvernului Filip de marţi, 11 iunie, de a muta Ambasada Republicii Moldova din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim şi hotărârea de a semna Acordul cu privire la vânzarea terenului pentru construcţia Ambasadei SUA în Republica Moldova „denotă disperare” şi este „sunt ofensă la adresa SUA”.

„Cred că sunt o ofensă la adresa SUA, atunci când un Guvern expirat, care nu mai are putere legitimă, se apucă să ia asemenea decizii politice, în momentul în care ştiu că nu au nicio putere juridică. Sunt sigură că SUA nu o să aprecieze această atitudine şi această acţiune în bătaie de joc din partea lui Filip”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Guvernul în exerciţiu de la Chişinău, condus de premierul Pavel Filip, a aprobat în şedinţa de marţi, 11 iunie, o hotărâre prin care s-a decis că Ambasada Republicii Moldova din Israel va fi transferată de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: