Maia Sandu, despre cei 713 primari care s-au adresat liderilor europeni cu critici la adresa opoziţiei: Au simţit pe pielea lor cum e să trăieşti în dictatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta PAS, Maia Sandu, consideră că cei 713 primari din Republica Moldova, care au semnat recent o scrisoare deschisă către liderii europeni prin care îşi arată indignarea faţă de suspendarea finanţării UE pentru Guvernul de la Chişinău şi prin care au criticat opoziţia, simt pe propria lor piele cum e să trăieşti într-o dictatură.

„Este o dovadă că în Republica Moldova nu există o autonomie a administraţiei publice locale. Nu doar pentr noi, dar şi la Bruxelles lucrurile astea se înţeleg, atunci când 700 primari semnează o scrisoare cu un conţinut mai puţin corect, atunci e clar că nu au făcut-o de bună voie”, a spus Maia Sandu la „Adevărul Live”.

În opinia sa, „numai despre democraţie nu putem vorbi” când se observă o creştere semnificativă a numărului de primari din partea PDM.

„Aici vorbim despre suprimarea administraţiei publice locale şi determinarea lor să intre în partid doar pentru ca să supraveţuiască financiar comunităţile sau pentru ca să scape de dosare penale”, a precizat lidera PAS.

Maia Sandu a afirmat că cea mai mare parte din aceşti primari „simt pe pielea proprie ce înseamnă să trăieşti într-o dictatură”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite