Maia Sandu, la CSM: Aşteptăm să începeţi curăţarea sistemului judecătoresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Premierul Maia Sandu a solicitat, astăzi, membrilor Consiliului Superior al Magistraturii să înceapă „adevărata curăţare a sistemului judecătoresc”. În debutul şedinţei CSM, premierul le-a spus magistraţilor ca judecătorii care au luat decizii ilegale trebuie să plece, iar cei care sunt oneşti – să fie promovaţi în funcţie, transmite IPN.

„Nu putem să tolerăm în continuare atitudinea neserioasă, nerespectuoasă faţă de lege şi faţă de cetăţeni, atunci când toată ţara strigă justiţie, iar CSM se face că plouă”, a spus Maia Sandu.

Premierul i-a atenţionat pe membrii CSM că, dacă nu vor schimba lucrurile, Parlamentul sau Guvernul vor veni cu soluţiile necesare. „Toţi cei care au luat decizii ilegale, şi acest lucru se ştie, trebuie să fie sancţionaţi, trebuie să fie eliminaţi din sistem. Deciziile trebuie să fie corecte, independente de orice influenţă economică sau juridică”, a declarat prim-ministrul.

Maia Sandu a menţionat că CSM se face vinovat de faptul că astăzi în sistemul judecătoresc sunt magistraţi corupţi, oameni care activează în interesul unui clan politic sau al unui clan economic, care au arătat lipsă de respect faţă de lege timp de mai mulţi ani. „Astăzi le-am spus foarte clar că politicul este de partea reformelor în justiţie, nu au niciun motiv să spună că nu au condiţii pentru reformă. Noi aşteptăm ca ei să înceapă curăţarea sistemului judecătoresc”, a spus Maia Sandu.

Dacă nu se vor vedea primele decizii în următoarele zile, Maia Sandu spune că va fi revizuită componenţa CSM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite