Maia Sandu, convinsă că va câştiga la prezidenţiale: Peste 5 luni, noi o să reluăm adevărata reformă a justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Lidera PAS, Maia Sandu, a criticat modul în care a fost ales în funcţie preşedintele interimar al Consiliului Suprem al Magistraturii, Anatolie Pahopol, despre care spune că este o persoană controlată de Igor Dodon. În acest context, Maia Sandu a afirmat că peste cinci luni, adică după ce au loc alegerile prezidenţiale, PAS va relua „adevărata reformă a justiţiei, o să curăţăm sistemul şi de judecătorii lui Plahotniuc, şi de cei ai lui Dodon”.

„Apucăturile “plahotniuciste” ale lui Igor Dodon iau amploare. De 11 luni se chinuie să preia controlul asupra Consiliului Superior al Magistraturii şi, în sfârşit, l-a pălit norocul. Astăzi, printr-o procedură contrară legii, Igor Dodon a reuşit să-l promoveze pe judecătorul Anatolie Pahopol în funcţia de membru şi chiar preşedinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii. Această persoană loială corupţilor de la putere înclină balanţa şi face ca Igor Dodon să controleze deciziile Consiliului Superior al Magistraturii”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ea a precizat că „timp de trei ani, Dodon a numit în funcţii de judecător oamenii lui Plahotniuc, în ultimele 5 luni de mandat o să-şi numească oamenii proprii”. 

„CSM nu-şi va mai putea da acordul pentru urmărirea penală a judecătorilor corupţi. Aici se pune punctul final pe renumita “reformă a justiţiei” a guvernării actuale”, a mai spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite