Maia Sandu cere să fie audiată public privind presupusa finanţare ilegală a partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Liderul PAS, Maia Sandu, spune că a refuzat să facă declaraţii la audierile organizate de Comisia de anchetă pentru elucidarea acuzaţiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” şi fondatoarei acesteia, ucraineanca Ludmila Kozlowska”. Pe o reţea de socializare, Maia Sandu a scris că solicită să fie chemată într-o şedinţă publică, nu la una care are loc cu uşile închise, transmite IPN.

Lidera PAS a scris că organizarea unei şedinţe cu uşile închise privind presupusa finanţare ilegală a PAS, aducând drept unică probă participarea sa la un eveniment public în Parlamentul European, arată că Parlamentul de la Chişinău nu este interesat nici să afle adevărul, nici să asigure dreptul oamenilor la informare. Potrivit Maiei Sandu, dacă deputaţii ar fi interesaţi de adevăr, ar organiza audieri publice, cu prezenţa presei, aşa încât cetăţenii Republicii Moldova să fie informaţi.

Maia Sandu spune că minciunile lansate premeditat în public, inclusiv de către deputaţi, despre finanţarea PAS trebuie deconspirate tot în Parlament şi tot public. „Solicit să fiu chemată într-o şedinţă publică, pentru a mă adresa tuturor cetăţenilor, dar nu într-o şedinţă închisă, în faţa unei comisii compuse din reprezentanţi loiali ai regimului Plahotniuc-Dodon”, a scris Maia Sandu.

Parlamentul informează într-un comunicat de presă că audierile programate de către Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor acuzaţiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” şi fondatoarei acesteia în treburile interne ale Republicii Moldova şi a finanţării unor partide politice, programate în săptămâna curentă, au fost amânate pentru luni, 12 noiembrie. Parlamentul spune că decizia a fost luată ca urmare a solicitărilor venite din partea unor persoane care urmau să fie audiate, însă au invocat imposibilitatea de a participa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite