Maia Sandu: Blocul ACUM vrea să fie anulată legea ce permite deschiderea benzinăriilor în zonele duty free

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

În aceste zile blocul ACUM va înregistra o iniţiativă legislativă prin care să anuleze legea cu privire la deschiderea benzinăriilor în zonele duty free. Declaraţia a fost făcută de lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, deputată din partea blocului ACUM în Parlament, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Potrivit ei, această lege a fost votată de deputaţii Partidului Democrat în Parlament şi a fost promulgată de preşedintele Igor Dodon. Maia Sandu consideră că această lege „a fost strict făcută pentru a promova afacerile lui Ilan Şor”.

„Această lege este neconstituţională şi comportă costuri enorme pentru bugetul de stat. „De exemplu, dacă se deschid zece benzinării în aceste zone duty free, noi am calculat că aproximativ 100 de milioane de lei pierde bugetul”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, lidera PAS invită societatea civilă să discute proiectul de lege prin care blocul ACUM vrea să anuleze legea cetăţeniei contra investiţii, care „este o altă lege votată şi promulgată în vederea protejării şi promovării schemelor de corupţie”. „E o iniţiativă care vine să reducă îngrijorările Uniunii Europene pentru că au fost exprimate îngrijorări în mai multe rapoarte că această lege a cetăţeniei ar putea să aducă prejudicii regimului liberalizat de vize cu UE”, a menţionat politiciana.

Totodată, lidera PAS spune că blocul ACUM pledează în continuare pentru revenirea la sistemul proporţional de vot pentru că, în opinia ei, doar aşa s-ar putea asigura un scrutin anticipat cât de cât echilibrat, dacă acesta va avea loc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite