Maia Sandu: Benzinăriile duty free, magazinele şi restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova şi în regiunea transnistreană vor fi interzise

Maia Sandu: Benzinăriile duty free, magazinele şi restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova şi în regiunea transnistreană vor fi interzise

Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că „benzinăriile duty free, magazinele, barurile şi restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova şi în regiunea transnistreană vor fi interzise”.

În acest sens, Maia Sandu a solicitat Parlamentului să elaboreze şi să înregistreze în regim de urgenţă un proiect de lege prin care se anulează benzinăriile „duty free”, precum şi posibilitatea existenţei magazinelor, barurilor şi restaurantelor cu regim „duty free” la intrarea în Republica Moldova şi la intrarea în regiunea transnistreană. 

„Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menţionate nu există în nicio ţară din lume, bugetul public naţional suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Ea susţine că „actualul Guvern nu doar că nu va admite astfel de iniţiative pe viitor, dar şi le va anula pe toate cele adoptate de către regimul oligarhic care a condus Republica Moldova până la 8 iunie”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: