Maia Sandu, audiată în calitate de martor în dosarul denunţului pe numele lui Vlad Plahotniuc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PAS, Maia Sandu, a participat vineri, 13 octombrie, la prima şedinţă în calitate de martor pe dosarul privind denunţul pe numele lui Vlad Plahotniuc, în care liderul PDM este învinuit de uzurparea puterii în stat de către Sandu.

„Am discutat puţin, nu foarte multe detalii, pentru că noi credem că este de datoria procurorilor să analizeze fiecare din lucrurile pe care le-am invocat noi în denunţ. Şi am semnat un proces verbal, la sfârşit ne s-a promis că în 30 de zile se va lua o decizie pe proces, dacă se deschide o cauză penală sau dacă nu”, a menţionat Maia Sandu pentru presă.

Maia Sandu a reiterat argumentele pe care le aduce în favoarea denunţului său. Ea afirmă că Vlad Plahotniuc se face vinovat de coruperea deputaţilor din Parlament. Potrivit ei, anume în aşa mod democraţii au intrant în Legislativ cu 19 mandate, dar au ajuns să aibă o majoritate parlamentară.

„Plahotniuc ia decizii în numele Guvernului. Plahotniuc ia decizii în numele justiţiei şi aici vorbim despre imixtiunea în lucrul Procuraturii şi judecătoriilor”, a subliniat preşedintele PAS.

Ea consideră că procurorii ar trebuie să invite în calitate de martori şi pe cei care au declarat de-a lungul anilor că Republica Moldova este un stat capturat.

Sandu a mai spus că toate probele ei din denunţ sunt bazate pe materiale din presă, pe care procurorii ar trebui să le verifice.

Amintim că Maia Sandu a depus un denunţ la Procuratura Generală joi, 21 septembrie, pe numele lui Vlad Plahotniuc. Ea îl acuză pe liderul democraţilor de uzurparea puterii în stat, subliniind că acesta şi-ar fi însuşit puterea de stat în scopuri personale.

Sandu susţine că PDM a obţinut la alegerile parlamentare din 2014 doar 19 mandate parlamentare (din 101) cu toate acestea, Plahotniuc ar fi reuşit prin „şantaj şi corupţie” să croiască o majoritate parlamentară „şi să controleze toate puterile în stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite