Maia Sandu a anunţat ce se va întâmpla dacă Guvernul Gavriliţa va obţine votul de încredere al Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Chiar dacă candidatura înaintată pentru funcţia de premier, Natalia Gavriliţa, va fi votată, se va reveni la căutarea soluţiei pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, „pentru că acest Guvern, oricât de bun, dacă nu are sprijin în Parlament, atunci acţiunile sale sunt limitate”. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Maia Sandu într-un live pe Facebook, înainte de a se întâlni cu diaspora din Franţa, transmite IPN.

„Un Guvern bun vine cu legi bune, pregăteşte aceste legi, dar merge în Parlament şi cere susţinere pentru aceste legi şi, dacă nu este o majoritate parlamentară care să susţină propunerile de legi, atunci aceste legi nu se materializează şi nu pot ajuta cetăţenii”, a adăugat Maia Sandu. Preşedinte spune că a numit un candidat la funcţia de premier în care are încredere şi ştie că Natalia Gavriliţa va fi un prim-ministru bun în situaţia în care va fi votată. Va veni cu un program bun şi cu o echipă bună.

Maia Sandu a declarat că răspunsul la întrebarea dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate este în Parlament. Dacă Parlamentul nu votează de două ori pentru un candidat la funcţia de prim-ministru, se poate declanşa procesul de dizolvare a Parlamentului şi se numeşte data alegerilor parlamentare anticipate.

„Eu consider că avem nevoie de alegeri anticipate, pentru că ceea ce avem acum în Parlament este împotriva cetăţenilor. Nu avem o majoritate care să ia decizii în favoarea cetăţenilor, care să aprobe legi pentru oameni, care să susţină reforma justiţiei, care să susţină combaterea corupţiei şi care să susţină un Guvern bun, care să lucreze pentru oameni. Noi avem nevoie şi de Guvern, avem nevoie şi de Parlament, mai ales de majoritate parlamentară care să funcţioneze”. Potrivit Maiei Sandu, ieşirea din actualul impas politic se poate produce doar prin alegeri anticipate, care să fie organizate corect şi liber, şi la care oamenii să nu mai voteze hoţi, ci oameni cinstiţi.

Candidatul la funcţia de premier, Natalia Gavriliţa, urmează să vină în Parlament în această săptămână sau săptămâna viitoare cu programul şi cabinetul de miniştri propus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite