Maia Sandu a anunţat când va desemna candidatul la funcţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că va desemna candidatul la funcţia de premier săptămâna viitoare. Maia Sandu a explicat că a ezitat să facă acest lucru mai devreme pentru că aştepta hotărârea Curţii Constituţionale privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului cu votul a 2/3 din deputaţi.

Maia Sandu a menţionat că Partidul Acţiune şi Solidaritate va propune tuturor fracţiunilor parlamentare să semneze un document prin care se obligă să nu voteze candidatul desemnat la funcţia de premier, pentru a provoca în aşa fel alegeri parlamentare anticipate.

Maia Sandu consideră că „mai multe personale iresponsabile din Parlament” nu-şi doresc alegeri parlamentare anticipate. În acest sens, preşedintele sugerează că premierul desemnat ar putea obţine votul de încredere al Parlamentului.

„Săptămâna viitoare voi veni cu următorul pas pe care îl consider corect şi care ar putea să ofere o soluţie, dar asta depinde de decizia parlamentarilor”, a spus Maia Sandu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite