Maia Sandu anunţă că şeful APP va fi demis: Furturile publice care continuă şi după fuga ruşinoasă a lui Plahotniuc vor fi oprite imediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că „furturile publice care continuă şi după fuga ruşinoasă a lui Plahotniuc vor fi oprite imediat”. În acest sens, premierul a anunţat că îl va demite pe directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, la următoare şedinţă a Guvernului.

Maia Sandu a afirmat că, potrivit informaţiei publice accesibile pe site-ul Agenţiei Proprietăţii Publice, la 14.06.2018 ora 18.47 (adică imediat după conferinţa de presă organizată de Partidul Democrat la 17.30, prin care au anunţat „retragerea de la guvernare”), a fost plasat un anunţ privind desfăşurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat. 

„Între aceste bunuri, regăsim, de exemplu, Sanatoriul „Moldova” din Truskaveţ, Ucraina, cu un preţ care pare diminuat semnificativ faţă de preţul real”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Ea a solicitat Agenţiei Proprietăţii Publice să identifice modalităţile legale prin care să suspende temporar procesele de privatizare începute. 

„Cunoaştem cu toţii abuzurile comise în procesele de privatizare de-a lungul ultimilor ani. Chiar ieri, pe 18 iunie, Parlamentul a constituit comisia de anchetă pentru a analiza cum s-au desfăşurat procesele de privatizare a proprietăţii publice începând cu anul 2013. Activitatea acestei comisii se va axa bineînţeles pe privatizările care au ridicat mari semne de întrebare cu privire la corectitudinea şi legalitatea lor - Aeroportul Chişinău, Air Moldova, Gările şi Staţiile Auto etc”, a mai spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite