Maia Sandu, la 12 ani de la protestele din 7 aprilie 2009: „Dreptatea va putea fi făcută numai atunci când în acest stat vom avea o justiţie liberă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a publicat un mesaj în contextul împlinirii a 12 ani de la protestele din 7 aprilie 2009, din centrul Chişinăului, atunci când mii de tineri au protestat faţă de Partidul Comuniştilor, condus de preşedintele Vladimir Voronin.

„În tot acest timp, oamenii au cerut să se facă lumină şi dreptate în legătură cu evenimentele din acele zile. Lipsa dreptăţii şi clarităţii doare, ne stă laţ în jurul gâtului. Nu au suportat niciun fel de consecinţe nici judecătorii care au emis sentinţe de condamnare a tinerilor, nici poliţiştii care au bătut oamenii în „coridoarele morţii”, nici şefii care au dat indicaţii şi apoi au acoperit şi protejat vinovaţii. Unii au rămas în sistem, achitaţi şi chiar promovaţi în funcţii. Alţii s-au aciuat în funcţii bine plătite în echipele noilor potentaţi ai vremii”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu a spus că „cei care continuă să încalce legea şi să lucreze contra propriului popor pot face asta doar pentru că au protecţie - în procuratură, în instanţe, în parlament”. 

„Da, din păcate, avem încă în instituţii persoane care eliberează hoţi şi închid ochii la abuzuri. Însă noi putem rupe cercul lor de protecţie - ei sunt puţini şi se bazează unii pe alţii. Cei mai mulţi oameni în ţara noastră sunt cetăţeni oneşti, care plătesc taxe la stat şi trăiesc din bani câştigaţi pe merit”, a menţionat şeful statului.

Potrivit Maiei Sandu, „după 7 aprilie 2009, am devenit cu toţii mai cetăţeni: mai activi, mai implicaţi, mai puţin lăsători.” 

„Şi chiar dacă am avut destule dezamăgiri în aceşti 12 ani, am reuşit lucruri cu care ne putem mândri. Ne-am apărat libertatea şi nu am admis dictatura în ţara noastră. Construim în Moldova o societate deschisă, în care învăţăm să ne cerem drepturile şi să ne respectăm diferenţele”, a adăugat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite