Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile acuză Consiliul Municipal Chişinău de lipsă de transparenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe ordinea de zi a şedinţei de mâine se regăseşte şi aprobarea bugetului municipal pentru 2014 FOTO: Adevărul
Pe ordinea de zi a şedinţei de mâine se regăseşte şi aprobarea bugetului municipal pentru 2014 FOTO: Adevărul

Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile spun că vor protesta mâine în faţa Primăriei Chişinău, înainte de şedinţa Consiliului municipal Chişinău.

Aceştia invocă lipsa de transparenţă în elaborarea ordinii de zi a şedinţelor şi roagă consilieri municipali să nu aprobe niciun subiect de pe ordinea de zi din cauză că proiectele nu au fost supuse dezbaterilor publice, transmite IPN.

Preşedintele Organizaţiei „Oraşul meu drag”, Vitalie Voznoi, a menţionat că ordinea de zi conţine 77 de subiecte, care acumulează cu tot cu sub-puncte aproape 300 de chestiuni. Mai mult de jumătate dintre acestea se referă la alocarea şi darea în arendă a terenurilor.  Unele proiecte vizează subiecte problematice, însă ele nu pot fi accesate pe pagina de internet a Primăriei.

Grigorii Mâra, reprezentantul organizaţiei neguvernamentale „Vozrajdenie”, susţine că 4 sau 5 chestiuni de pe ordine de zi presupun vânzarea ascunsă a mai multor loturi cu o suprafaţă de jumătate de hectar. Bărbatul a adăugat că CMC nu a explicat locuitorilor Capitalei care vor fi consecinţele reorganizării SA „Termocom” şi cum îi va afecta acest proces.

Valentina Singherei, din cadrul asociaţiei „Mansarde-surprize”, a menţionat că una dintre chestiuni vizează construcţia mansardelor, în condiţiile în care autorităţile municipale aşa şi nu au prezentat un regulament de construcţie, iar mai multe blocuri din capitală pe care au fost construite mansarde riscă să se dărâme.

Grupul de iniţiativă a anunţat o acţiune de protest la care vor veni şi locatari nemulţumiţi din blocurile pe care au fost construite mansarde sau lucrările sunt încă în proces.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite