Mai multe secţii de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului vor fi reamplasate

Mai multe secţii de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului vor fi reamplasate

FOTO IPN

Mai multe secţii de votare deschise pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, vor fi reamplasate în alte localităţi. O decizie în acest sens a fost adoptată în şedinţa de marţi, 12 februarie, a Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Preşedinta CEC, Alina Russu, a declarat că modificările sunt propuse după ce Inspectoratul General al Porţiei şi Biroul pentru reintegrare au venit cu recomandarea de a reduce numărul secţiilor de votare din zona de securitate şi reamplasarea acestora pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova. La scrutinele precedente, pe parcursul ultimilor ani, autorităţile neconstituţionale au blocat prin diverse metode participarea la vot.

Potrivit preşedintei CEC, numărul de secţii de votare rămâne acelaşi pentru ambele circumscripţii, nr. 47 şi 48, iar reamplasarea unor secţii vine să garanteze dreptul la vot al cetăţenilor.

Iurie Ciocan, membru CEC, a declarat că propunerile de modificare vin ca urmare a unor discuţii de durată. Primăriile localităţilor în care vor fi reamplasate secţiile au identificat locaţiile deja, iar forţele de menţinere a ordinii publice sunt capabile să asigure securitatea procesului.

Pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie, pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni sunt deschise 47 de secţii de vot. Pentru circumscripţia uninominală nr. 47, oraşele Camenca, Râbniţa, Dubăsari şi Grigoriopol, sunt deschise 22 de secţii de votare, iar pentru circumscripţia uninominală nr. 48, oraşul Slobozia, municipiile Tiraspol şi Bender – 25 de secţii de votare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: