Lupu explică motivele retragerii sale din cursa prezidenţială: În cazul în care câştigam în turul întâi, se pregăteau acţiuni stradale, haosul şi dezordinea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a explicat în cadrul emisiunii „Replica” de la PrimeTV din 27 noiembrie motivele retragerii sale din cursa prezidenţială. Lupu îşi motivează decizia prin faptul că avea mai puţine şanse decât Maia Sandu să consolideze electoratul de dreapta. În plus, conform analizelor efectuate în partid, s-a ajuns la concluzia că se pregătesc proteste violente în cazul în care el ar ajunge în turul doi.

Democratul susţine că se puteau repeta cel puţin evenimentele din 20 ianuarie 2016, atunci când oamenii au ieşit în stradă la învestirea Guvernului Filip. Motiv pentru care s-a retras din cursă pentru a nu tensiona situaţia.

„Odată ce asemenea acţiuni stradale se întâmplă, imediat îşi fac apariţia şi provocatorii, care vin cu scenarii obscure să tensioneze situaţia ce poate aduce eventual la jertve umane. Ne imaginăm foarte bine că profitând de destabilizarea şi tensionarea situaţiei, loviturile erau să fie direcţionate nu doar la adresa candidatului PD, ci în adresa echipei per ansamblu şi mai întâi de toate atac la Guvernul Filip. Se urmărea haosul şi dezordinea. Erau planuri de a genera alegeri parlamentare anticipate cât mai grabnic”, a declarat Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite