Lupu: "Dacă Filat nu-şi prezintă demisia, PD va iniţia o moţiune de cenzură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu cere premierului Filat  să-şi dea demisia
Marian Lupu cere premierului Filat  să-şi dea demisia

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat în cadrul unui briefing de presă că Vlad Filat trebuie să-şi prezintă demisia, pe motiv că Guvernul s-ar confrunta cu o gravă criză de credibilitate.

"Conducerea PDM a fost mandatată astăzi de Consiliul Executiv Politic să voteze demisia Guvernului, dacă Vlad Filat, în termen scurt, nu o va face de bună voie. Nu excludem că fracţiunea PDM va iniţia propria moţiune de cenzură sau va susţine una deja existentă“, a spus Marian Lupu.

Democraţii insistă în continuare asupra demisiei prim-ministrului şi începerea negocierilor de la „punctul zero”. „Doar această demisie ar mai oferi loc pentru dialog şi discuţii pentru evitarea alegerilor anticipate”, a declarat Lupu.

Totodată Lupu i-a solicitat lui Filat să facă un pas înapoi. „Argumentele sale precum că demisia sa înseamnă alegeri anticipate sunt dovezi de laşitate. Trebuie sa conştientizeze acest lucru în 13 februarie. PD insistă asupra demisiei primului ministru. Doar această demisie ar oferi un dialog pentru evitarea alegerilor anticipate”, a spus el.

Astăzi şi deputatul neafiliat Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică (PAD), a anunţat că iniţiază procedura de acordare a votului de neîncredere Guvernului Republicii Moldova, iar unul din deputaţii socialişti a declarat gata să viteze demisia Guvernului.

Premierul Vlad Filat nu a comentat deocamdată aceste declaraţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite