Lukaşenko, despre poliţistii care au bătut protestatarii paşnici: „Ei trebuie iertaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO belta.by
FOTO belta.by

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko afirmă că 60% din imaginile video publicate în spaţiul public, în care se arată cum forţele de ordine au maltratat cu bestialitate protestatarii paşnici în stradă şi în izolatoare, sunt trucate.

Lukaşenko admite că unii protestatari au fost bătuţi, motiv pentru care le-a cerut cetăţenilor să-i ierte pe poliţişti. 

„La cine o să apelaţi dacă se începe banditismul pe străzi? Miliţierii sunt oamenii voştri. Chiar dacă ei unde au greşit - ei trebuie iertaţi”, a spus Aleksandr Lukaşenko sâmbătă, 22 august, la mitingul din oraşul Grodno, situat la frontiera cu Polonia şi Lituania, organizat în susţinerea lui.

Liderul de la Minsk a mai adăugat că din Polonia ar fi venit comanda ca forţele de ordine belaruse să fie „zdrobite”, scrie presa rusă.

Amintim că pe durata protestelor din Belarus, care au început pe 9 august şi care continuă şi astăzi, au fost reţinute circa 7.000 de persoane, printre care şi jurnalişti. Manifestanţii care au ajuns pe mâinile forţelor de ordine au fost bătuţi crunt atât în stradă, cât şi în izolatoarele Poliţiei. Majoritatea celor reţinuţi au fost deja eliberaţi. Oamenii au ieşit în stradă pentru a cere alegeri prezidenţiale noi şi demisia lui Lukaşenko, pe motiv că scrutinul ar fi fost fraudat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite