LIVE VIDEO Ceremonia de învestire în funcţie a preşedintelui ales, Maia Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele ales al R. Moldova, Maia Sandu, a fost învestită oficial în funcţie joi, 24 decembrie. Deşi Poliţia a anunţat că circulaţia rutieră va fi restricţionată pe mai multe străzi între orele 10.00 - 13.00, reprezentanţii PAS au anunţat că acest lucru nu se va întâmpla, pentru că „instituţiile de stat trebuie să se obişnuiască că sunt preşedinţi care merg pe jos” şi „refuză să blocheze tot oraşul”.

Ora 11.00 - şedinţa solemnă comună a Parlamentului Republicii Moldova şi Curţii Constituţionale, unde Maia Sandu va depune Jurământul Constituţional. Evenimentul se desfăşoară la Palatul Republicii din Chişinău.

12.00 - depunerea de flori la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

12.15 - transmiterea puterii de către preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, al cărui mandat a expirat, preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Ceremonial militar-protocolar va avea loc la  Preşedinţie.

Igor Dodon a anunţat că imediat după învestirea Maiei Sandu în funcţie, el va pleca într-o vizită de lucru la Moscova, unde va avea întrevederi cu „preşedintele Dumei de Stat, întrevederi cu Dmitrii Kozak, dar şi întrevederi cu conducerea partidelor cu care PSRM are semnate acorduri”. Totodată, Dodon a comunicat că va reveni în fruntea Partidului Socialiştilor, după Congresul din 30 decembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite