Litvinenco, după demisia Guvernului: „Din acest moment este declanşată procedura de provocare a dizolvării Parlamentului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Sergiu Litvinenco
Deputatul Sergiu Litvinenco

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că odată cu plecarea în demisie a Guvernului Chicu începe procedura de declanşare a alegerilor parlamentare anticipate.

„Evident că demisia survine urmare a presiunii societăţii şi a oamenilor. Din acest moment este declanşată procedura de provocare a dizolvării Parlamentului. Doar alegerile anticipate şi un nou Parlament poate schimba lucrurile în bine în Republica Moldova”, a scris Sergiu Litvinenco pe Facebook.

Deputatul a accentuat un guvern nou – majoritar, minoritar, de tranziţie, de salvare naţională sau de uniune naţională – înseamnă că actualul Parlament rămâne în continuare.

„Dar cu actualul Parlament vom degrada în continuare şi nu aveam nicio şansă să mergem înainte. Şi să dezvoltăm această ţară!”, a mai spus Litvinenco.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a demisionat miercuri, 23 decembrie. Prim-ministrul şi-a explicat decizia prin faptul că există necesitatea declanşării cât mai urgente a alegerilor parlamentare anticipate. Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a declarat că, de acum încolo, toată responsabilitatea pentru problemele ţării este pe umerii Maiei Sandu. Dodon a menţionat că este dispus să discute despre scenariul organizării alegerilor parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite