Litvinenco crede că Plahotniuc stă în spatele alertelor cu bombă: Metodele banditeşti nu se schimbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Litvinenco gov.md
Sergiu Litvinenco gov.md

La Judecătoria Chişinău, oficiul Ciocana, unde a fost anunţată alertă cu bombă, astăzi urma să fie examinată cererea procurorilor de arestare a lui Vlad Plahotniuc (în contumacie, adică absenţă nemotivată). Despre aceasta menţionează ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, Potrivit lui, „metodele banditeşti în a acţiona nu se schimbă odată cu trecerea timpului şi asistăm din nou la aceeaşi alertă cu bombă”, transmite IPN.

„Vă amintiţi de ziua de 7 iunie 2019, când Plahotniuc, nevrând să accepte debarcarea sa de la butoanele puterii, organiza tot felul de „alerte cu bombă” în Parlament şi în alte instituţii ale statului?”, susţine ministrul.

Potrivit lui, sunt necesare măsuri suplimentare pentru ca răspunderea pentru „astfel de perversiuni” să fie pe potriva gravităţii faptei comise.

Între timp, Poliţia de Frontieră a anunţată că alerta de la Aeroportul Internaţional Chişinău s-a dovedit a fi falsă, iar aerogara şi-a reluat activitatea în regim normal.

„Tot personalul din Aeroport, dar şi călătorii au fost evacuaţi de urgenţă, la faţa locului fiind prezente instituţiile specializate ale MAI în vederea verificărilor. În aceste circumstanţe, procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar oprită, ceea ce înseamnă că unele curse vor fi efectuate cu întârzieri. Solicităm din partea pasagerilor înţelegere şi calm la situaţia creată”, precizează Poliţia de Frontieră.

Astăzi au fost anunţate alerte cu bombă la mai multe instituţii de stat şi private, printre care Parlament, Guvern, instituţii judecătoreşti, centre comerciale, spitale, dar şi Aeroportul Internaţional Chişinău. Ieri, la Aeroportul Internaţional Chişinău au fost anunţate două alerte cu bombă care s-au dovedit a fi false.

Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism se pedepseşte cu amendă până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare până la 2 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite