Limba moldovenească, aproape identică cu cea italiană. Dodon le spune ruşilor că moldovenii şi italienii se înţeleg fără traducător VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a vizitat joi, 12 octombrie, Universitatea de Stat din Soci, Rusia, unde a avut o întrevedere cu studenţii ruşi de acolo. Preşedintele ţării a vorbit despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova, subliniind că problema cea mai semnificativă este exodul de populaţie.

Şeful statului le-a spus studenţilor că cei mai mulţi moldoveni au plecat în Federaţia Rusă, oficial circa 500 de mii de cetăţeni, însă după estimările lui Igor Dodon ar fi vorba chiar de aproximativ 700 de mii de moldoveni plecaţi la muncă în Rusia.

Tot în acest context, Dodon a afirmat că vreo 300 de mii ce cetăţeni au plecat la muncă în UE, dintre aceştia 200 de mii, potrivit preşedintelui, se află în Italia.

Igor Dodon nu a stat mult pe gânduri şi a decis să le explice studenţilor ruşi de ce cei mai mulţi moldoveni din UE s-ar afla la muncă anume în Italia.

„Pentru că aproape nu există barieră lingvistică. Moldoveneasca şi italiana sunt foarte apropiate, noi ne putem înţelege reciproc chiar fără traducător”, a precizat Dodon. (vezi minutul 4.45)

Te-ar putea interesa:

VIDEO Ce s-ar întâmpla dacă Dodon ar veni la Iaşi pentru a promova reîntregirea Moldovei Mari. Răspunsul fostului preşedinte român Traian Băsescu

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite