Lilian Carp: Vlad PLahotniuc l-a folosit pe Mihai Ghimpu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Partidele unioniste din Republica Moldova se confruntă cu deficitul de imagine, Vlad Plahotniuc l-a folosit pe Mihai Ghimpu, iar Dorin Chirtoacă are probleme din cauza lui Igor Gamreţchi. Delaraţiile au fost făcute de către deputatul PL Lilian Carp, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Referindu-se la deficitul de imagine a partidelor unioniste, Lilian Carp a spus că majoritatea din aceste partide îi au drept lideri pe foşti fruntaşi ai PL, care s-au compromis, cum ar fi de exemplu, Ana Guţu, Anatol Şalaru sau Ion Hadârcă. În opinia lui Carp, toate partidele de dreapta din Republica Moldova trebuie să treacă printr-o reformă serioasă.

Deputatul consideră că Vlad Plahotniuc s-a folosit de liberali atunci când a fost votat Guvernul Filip: „Sondajele arătau atunci că socialiştii şi Renato Usatîi ar fi câştigat în caz de anticipate peste 60 la sută din sufragii. Plahotniuc a ştiut că Ghimpu nu putea admite ca la guvernare să ajungă forţe pro-ruse şi s-a folosit de aceasta pentru ca să-şi atingă scopul”.

Referindu-se la dosarul intentat pe numele lui Chirtoacă, Lilian Carp a spus că greşeala acestuia a fost că avut încredere în oameni care au profitat de el. ”Dorin Chirtoacă nu a avut probleme de imagine. Dar au fost tipi care au profitat de bunătatea lui ca să-şi promoveze interesele. Să-l luăm pe Igor Gamreţchi, această persoană a lovit cel mai dur în Dorin Chirtoacă. Dacă această persoană nu era în funcţia de şef la transporturi, Chirtoacă nu s-ar fi confruntat cu problemele pe care le are acum”, a spus liberalul.

Fruntaşul liberal a reiterat intenţia de a se retrage din politică, însă nu este decis să facă acest lucru până la expirarea mandatului: „Urmează să vedem. Problema este că în listă sunt persoane care au trecut la PDM şi nu e de dorit ca aceştia să intre în posesia mandatului”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite