Lilian Carp: Sistemul uninominal favorizează doar Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

După ce preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că formaţiunea sa nu va susţine iniţiativa lui Vlad Plahotniuc de modificare a sistemului electoral, în unul uninominal, deputatul PL Lilian Carp a mai adăugat că această schimbare ar favoriza doar Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor.

„Acest sistem favorizează astăzi două partide. Este vorba de Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat. În aceste condiţii, când în Republica Moldova partidele politice nu sunt instituţionalizate sunt favorizate doar aceste două partide. Astfel, nu va fi posibil ca să apară alte elite politce în interiorul altor partide. Practic, vor fi promovaţi liderii locali, baronii locali. Această formulă de a merge în alegeri uninominale în două ture, clar că vor fi promovaţi unii baroni şi unii care vor avea bani”, a subliniat liberalul. 

Carp presupune că ideea votului uninominal a apărut în rezultatul faptului că preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc nu se bucură de încrederea populaţiei.

„Avem partide politice al cărui lider au un reiting negativ, şi atunci e clar că ei nu pot trage partidele în sus şi încearcă prin acest vot uninominal ca liderii locali să tragă partidul în Parlament”, a afirmat Lilian Carp în cadrul unei intervenţii telefonice la „Ora expertizei” de la JurnalTV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite