Liderul separatist de la Tiraspol acuză Chişinăul că ar pregăti un atac armat asupra Transnistriei

Liderul separatist de la Tiraspol acuză Chişinăul că ar pregăti un atac armat asupra Transnistriei

Vadim Krasnoselski

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, afirmă că Chişinăul a primit exemple de arme occidentale pentru a se pregăti de „înarmare”. „Se creează impresia pregătirii unui război cu Transnistria”, a menţionat Krasnoselski într-un interviu pentru televiziunea TV Center, citat de Unimedia.info.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Chişinăul a început să primească exemple de arme occidentale pentru a se pregăti de înarmare. Se crează impresia pregătirii unui război cu Transnistria. Cunoaştem din istorie, când a înarmat armata georgiană, a existat o militarizare totală. La ce a dus? La războiul împotriva Osetiei, la uciderea soldaţilor ruşi de menţinere a păcii. Şi în cele din urmă - la recunoaşterea Osetiei de Sud şi a Abhaziei”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Amintim că, anterior, liderul separatist de la Tiraspol s-a declarat împotriva iniţiativei ministrului de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, privind echiparea Republicii Moldova „conform standardului NATO” pentru a o ajuta să se protejeze împotriva unei eventuale invazii ruse. Krasnoselski consideră că aceste acţiuni nu vor aduce pace în Republica Moldova şi sunt o pregătire pentru un eventual atac asupra regiunii transnistrene.

Discuţiile privind posibila înarmare a R. Moldova au pornit după ce ministrul de externe Liz Truss, a declara că Moldova trebuie „echipată conform standardelor NATO” pentru a o ajuta să se protejeze împotriva ameninţării unei invazii ruse.

Truss a declarat pentru Telegraph că au fost în desfăşurare discuţii cu aliaţii despre cum să ajute naţiunile mai mici să se apere.
 
Ea a spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, preşedintele Vladimir Putin şi-a păstrat „ambiţiile de a crea o Rusie mai mare".
 
Moldova, cândva republică sovietică, se află la graniţa de sud-vest a Ucrainei.
 
Nu are graniţă cu Rusia, dar este aproape de unele dintre regiunile ocupate în prezent de forţele ruse în sudul Ucrainei.
 
Moldova nu este membră a NATO, deşi a solicitat aderarea la Uniunea Europeană la mai puţin de două săptămâni de la invadarea Ucrainei.
 
Truss a spus că discuţiile despre îmbunătăţirea apărării ucrainene pentru a descuraja agresiunile viitoare vor acoperi şi "alte state vulnerabile precum Moldova".
 
„Aş dori să văd Moldova echipată conform standardelor NATO”, a spus ea. "Aceasta este o discuţie pe care o avem cu aliaţii noştri", a precizat ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările