Liderul comunist Vladimir Voronin se bucură de încrederea moldovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul comunist se bucură în continuare de cea mai mare încredere în rândul moldovenilor FOTO Adevărul
Liderul comunist se bucură în continuare de cea mai mare încredere în rândul moldovenilor FOTO Adevărul

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova se bucură în continuare încrederea moldovenilor. Datele Barometrului de Opinie Publică, prezentat astăzi, 20,9% dintre persoanele intervievate au declarat că liderul comunist este politicianul în care au cea mai mare încredere.

A doua poziţie este ocupată de liderul liberal-democrat, Vlad Filat, cu 6,1 %, urmat de premierul Iurie Leancă - care se bucură de încrederea a 5,3 % din respondenţi. Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu ocupă cea de-a patra poziţie, cu 5,1 %, urmat de primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă - 4,9%

Dacă ar fi să aleagă prin vot direct şeful statului, atunci  24,5% l-ar vota pe Vladimir Voronin ca preşedinte al Republicii Moldova. Pe locul doi se află Marian Lupu, pentru care şi-au exprimat opţiunea 7,2% dintre cei intervievaţi. Liderul PLDM, Vlad Filat, ar acumula 4,7% din voturi.  La o distanţă mică se află premierul Iurie Leancă - 4,3%.  

Pe de altă parte, 15,7% au declarat că ar boicota alegerile prezindenţiale, iar 30,1% dintre respondenţi s-au arătat indecişi sau nu au vrut să spună pentru cine ar vota.

În acelaşi timp, dacă duminică vor avea loc alegeri parlamentare, pentru PCRM ar vota 34,3%, pentru PLDM – 12,9%, PD – 8,6 % şi PL – 7,5 %. 19,9% din respondenţi nu şi-au determinat încă opţiunea de vot, iar 10,4% nu ar merge la alegeri.

Barometrul de Opinie Publică a fost realizat în perioada 6-15 noiembrie 2013, pe un eşantion de 1.144 de persoane, din 85 de localităţi. Marja de eroare constituie plus-minus 3%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite