Lidera opoziţiei belaruse s-a adresat lui Putin în ziua întâlnirii preşedintelui rus cu Lukaşenko: „Regret că aveţi un dialog cu uzurpatorul, dar nu cu poporul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera opoziţiei de la Minsk, Svetlana Tihanovskaia, refugiată în Lituania după alegerile prezidenţiale din 9 august, s-a adresat cu un mesaj către preşedintele Vladimir Putin luni, 14 septembrie, zi în care are loc întrevederea între preşedintele rus şi omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko.

„Vreau să-i amintesc lui Vladimir Putin că toate înţelegerile pe care le va avea în cadrul întâlnirii din Soci nu vor avea efecte juridice. Toate acordurile semnate cu preşedintele nelegitim Lukaşenko vor fi revăzute de către noua puterea, deoarece poporul belarus nu i-a încredinţat lui Lukaşenko puterea în alegeri. Regret că aţi decis să aveţi un dialog cu uzurpatorul, dar nu cu poporul”, a afirmat Svetlana Tihanovskaia, potrivit presei ruse.

Amintim că pe 14 septembrie, la Soci, se desfăşoară prima întâlnire dintre Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko, după alegerile prezidenţiale din Belarus din 9 august. Întrevederea va avea loc în formatul „unul la unul”, iar semnarea unor acorduri nu a fost planificată.

Zeci de mii de persoane au participat duminică după-amiază la Minsk la un nou protest împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, în timp ce Ministerul de Interne belarus a anunţat că în acest weekend au fost reţinuţi 250 de manifestanţi, dintre care 87 se află în arest, relatează AFP.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite