Liberalii reformatori şi-au prezentat sigla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalii reformatori şi-au prezentat sigla în npul sediu
Liberalii reformatori şi-au prezentat sigla în npul sediu

Partidul Liberal Reformator şi-a prezentat sigla. Simbolul partidului reprezintă imagina grafică a unui vulture albastru pe fundal alb, care are pe aripă 12 stele aurii de diferite dimensiuni, aranjate pe cerc. Deputatul Valeriu Saharneanu a spus că au fost alese anume aceste culori pentru că reprezintă nuanţele liberalismului internaţional.

„Vulturul simbolizează simţul reformator şi progresist. El este îndreptat spre Europa, având la bază şi stelele, simbolul Europei”, a spus Valeriu Saharneanu, la o conferinţă de presă susţinută în noul sediul al formaţiunii, pe strada Mihai Eminescu din centrul Chişinăului - fostul sediu al Alianţei Moldova Noastră.

Deputatul a anunţat că în ultima perioadă peste 15.000 de persoane au scris cereri de înscriere în partid, iar în luna octombrie va fi organizat congresul de constituire.

Liderul PLR, Ion Hadârcă, a spus că formaţiunea are deja organizaţii teritoriale în majoritatea raioanelor. „De azi înainte, activităţile noastre vor fi transparente, îndreptate către cetăţenii acestei ţări. Vrem să venim ca o forţă de înnoire şi modernizare a clasei politice cu o deschidere pro-europeană”, a spus Ion Hadârcă.

În noiembrie, înainte de Summitul de la Vilnius, liberalii reformatori îşi propun organizarea unei adunări populare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu participarea tuturor democraţilor pro-europeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite