Liberalii reformatori: OMC ar trebui să se implice în problema embargourilor impuse de Federaţia Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalii reformatori sugerează implicarea OMC
Liberalii reformatori sugerează implicarea OMC

Partidul Liberal Reformator consideră că Republica Moldova trebuie să continue negocierile cu Federaţia Rusă cu scopul de a găsi o soluţie rezonabilă în privinţa interdicţiilor la importul  produselor moldoveneşti, dar în cazul în care negocierile nu vor da rezultate, formaţiunea propune să fie iniţiate procedurile de consultări în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Potrivit unui comunicat de presă al PLR, viceministrul Agriculturii Sergiu Gheţiu, înaintat în funcţie de această formaţiune, a menţionat că Federaţia Rusă doreşte să se reorienteze spre pieţe ale căror produse au deficienţe de ordin sanitar mai mari decât Republica Moldova. Viceministrul a exemplificat că incidenţa obiectelor aflate în carantină în fructele turceşti şi greceşti este mai mare decât în cele moldoveneşti. Putem considera acest fapt o discriminare pentru ţară şi putem cere OMC să se implice.

PLR îşi exprimă încrederea în competenţa şi profesionalismul Guvernului de a iniţia, prezenta argumente adecvate şi recupera prejudiciile generate de interdicţiile arbitrare aplicate de autorităţile ruse, camuflate drept măsuri sanitare şi fitosanitare de protecţie.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite