Leancă despre ziua de 9 mai: „Sper că vom demonstra că suntem capabili să fim îngăduitori şi toleranţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat cu Ministrul de Interne despre acţiunile din 9 mai. FOTO: gov.md
Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat cu Ministrul de Interne despre acţiunile din 9 mai. FOTO: gov.md

Prim-ministrul interimar Iurie Leancă  a avut astăzi o şedinţă de lucru cu ministrul în exerciţiu al Afacerilor Interne, Dorin Recean. Oficialii au discutat în mod special asigurarea ordinii publice în timpul evenimentelor consacrate zilei de 9 mai.

Ministrul de Interne a menţionat că organizarea concertului în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost autorizată de Primăria Capitalei şi că tentativele de a întrerupe concertul vor fi stopate de forţele de ordine. În acelaşi timp, Leancă a solicitat să fie întreprinse toate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii şi respectarea legii.

”Mă adresez către toţi cetăţenii ca mîine să dăm dovadă de toleranţă unii faţă de alţii, în pofida faptului că avem viziuni diferite. Sper că vom demonstra că suntem capabili să fim îngăduitori”, a declarat premierul interimar. 

Pentru evitarea ciocnirilor între taberele participante, o mie de poliţişti vor asigura ordinea în Capitală. În cazul unor conflicte sau violenşte, numărul acestora se poate tripla.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost instalat un gard de protecţie, iar angajaţii Ministerului Afacerilor Interne vor supraveghea atent desfăşurarea evenimentelor şi vor organiza filtre în zonele de acces pentru a nu admite încălcarea ordinii publice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite