Leancă, despre decizia Parlamentului ca şeful SIS să fie desemnat de preşedintele ţării: „De azi, agenţii străini se vor plimba ca la ei acasă”

Leancă, despre decizia Parlamentului ca şeful SIS să fie desemnat de preşedintele ţării: „De azi, agenţii străini se vor plimba ca la ei acasă”

FOTO gov.md

Ex-premierul Iurie Leancă consideră că „de azi, agenţii străini se vor plimba ca la ei acasă în Armata Naţională, SIS şi SPPS”, după ce majoritatea parlamentară a aprobat, în prima lectură, proiectul de lege ce prevede că şeful SIS va fi desemnat de către preşedintele ţării, însă confirmat în funcţie de Parlament.

„Bravo „pro-europenilor”, bravo liderilor şi deputaţilor ACUM! Aţi cedat tot blocul de securitate naţională a ţării lui Dodon – un personaj pe care toată lumea l-a văzut cum e aservit direct altui stat. 10 ani din viaţă în care am muncit cu toţii pentru a fi cât mai departe de influenţele ruseşti au fost şterşi cu bureta. Aş zice: „Doamne, iartă-i că nu ştiu ce fac”, dar cel mai grav e că ştiţi perfect ce faceţi - totul de dragul unor reglări de conturi personale şi în schimbul unor funcţii”, a scris Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

Directorul Serviciului Informaţii şi Securitate va fi numit de şeful statului şi confirmat de Parlament. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în prima lectură de majoritatea parlamentară, în cadrul şedinţei de marţi, 18 iunie, transmite IPN.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: