Leancă: Blocul ACUM a trădat electoratul proromânesc din moment ce a acceptat să discute cu trimisul Rusiei, Dmitrii Kozak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, consideră că „liderii Blocului ACUM au trădat electoratul prooccidental şi proromânesc din moment ce au acceptat să discute cu trimisul Rusiei despre treburile interne ale Republicii Moldova”.

„Culmea, tot ei pretind că au făcut-o cu „maturitate” şi că au fost „felicitaţi” de liderii EPP. Cred că nu doar eu aş fi curios să aflu cine din familia europeană l-a felicitat pe Năstase din moment ce Dmitri Kozak este pe lista neagră a Uniunii Europene? Or, Năstase minte cu neruşinare a câta oară”, a scris Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Andrei Năstase a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate după discuţiile dintre PSRM şi ACUM, că a avut o discuţie foarte bună la întrevederea cu vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Kozak, şi că a fost felicitat pentru asta de către partenerii din Partidul Popular European (PPE).

Amintim că deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu susţine că la întâlnirea dintre Johannes Hahn şi liderii Blocului ACUM, oficialul european le-ar fi sugerat acestora că nu ar trebui să meargă la întrevederea cu vicepremierul rus, Dmitrii Kozak. Parlamentarul s-a arătat uimit că, în pofida acestor sugestii, Maia Sandu şi Andrei Năstase au decis să se vadă cu Kozak, deşi în cadrul Blocului s-ar fi luat altă decizie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite