„La Rusia anul ăsta s-au dus 180.000 de tone de mere“. Dodon vorbeşte despre rezultatele discuţiilor cu Putin direct din livadă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon continuă promovarea ideii că Republica Moldova va avea doar de câştigat dacă îşi va exporta produsele agricole, în special merele, pe piaţa Federaţiei Ruse. De data aceasta, şeful statului a decis să viziteze livada companiei „FarmProd” din satul Olăneşti, raionul Ştefan Vodă. Preşedintele nu a ezitat să vorbească direct în livadă cu muncitorii despre efectele întrevederilor sale cu Vladimir Putin.

Igor Dodon s-a lăudat muncitorilor afirmând că: „la Rusia anul ăsta s-au dus 180 de mii de toane de mere”.

„Într-adevăr, datorită înţelegerilor pe care le-am avut la nivel de conducători cu Federaţia Rusă s-a deschis pentru mai multe companii exportul. Deja la această etapă avem peste 175 de mii de tone exportate de mere în Federaţia Rusă care este în creştere de două ori, comparativ cu anul trecut, şi anul încă nu s-a finalizat. Eu cred că în acest an 230-240 de mii de tone de mere vor fi exportate pe piaţa rusă”, a declarat Igor Dodon pentru presă.

El a subliniat că este important că se fac investiţii în sădirea noilor livezi, precizând că din 55 de mii de hectare de livezi din Republica Moldova doar 3 mii sunt livezi noi. În opinia lui Igor Dodon, acest număr este puţin.

„Eu cred că statul trebuie să amplifice suportul, inclusiv motivarea prin subvenţii celor care vor să investească în livezile noi. Sunt investiţii, sunt locuri de muncă noi. Vedeţi că avem oameni în sate cărora trebuie să le creăm locuri de muncă”, a mai spus preşedintele. 

Dodon dă asigurări că va depune şi în continuare tot efortul pentru a obţine accesul producţiei autohtone pe piaţa Federaţiei Ruse: „Menţionez că în urma discuţiilor cu preşedintele Vladimir Putin, deja aproximativ 200 de companii au obţinut dreptul să exporte producţia proprie pe piaţa rusă”, a notat şeful statului pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite