Krasnoselskii: Sunt convins că mulţi politicieni moldoveni sunt gata să recunoască independenţa Transnistriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele nerecunoscut de la Tirapsol, Vadim Krasnoselskii, susţine că problema transnistreană poate fi soluţionată doar prin recunoaşterea independenţei malului stâng al Nistrului. Alte forme de rezolvare a conflictului îngheţat, precum federalizarea Republicii Moldova, sunt inacceptabile.

Krasnoselskii se arată convins că nu este posibil de soluţionat problema transnistreană prin intermediul reintegrării ţării sau federalizării, deoarece principiul fundamental al divizării geopolitice, care de veacuri există în regiunea noastră, ciocnirea lumii occidentale cu cea rusă, nu a dispărut nicăieri.

„Singura soluţie de a rezolva conflictul este de a recunoaşte Transnistria. Sunt convins că mulţi politicieni moldoveni înţeleg cum poate fi soluţionată problema fără vărsare de sânge, exclusiv în mod politic. Şi ei sunt dispuşi în mare parte să recunoască Transnistria, undeva în înteriorul lor. Dar, luând în considerare că ciclurile electorale din Moldova nu se mai termină, ei desigur că nu sunt gata moral să recunoască independenţa. Însă noi putem ajuta politicienii moldoveni să recunoască Transnistria, iar asta va fi soluţionarea conflictului nostru”, a declarat Vadim Krasnoselskii vineri, 30 iunie, în cadrul unui eveniment dedicat împlinirii a 25 de ani a aşa-numitului MAE de la Tiraspol, scrie presa din stânga Nistrului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite