Klaus Iohannis: Republica Moldova se bucură de un sprijin durabil la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Adm Prez

Preşedintele României, Klaus Iohannis, spune că Republica Moldova se bucură de un sprijin covârşitor, durabil şi transpartinic la Bucureşti. Şi forţele politice române sunt dedicate consolidării parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi avansării proceselor de reformă.

Declaraţiile au fost făcute la evenimentul la care noul ambasador al Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, şi-a prezentat scrisorile de acreditare, transmite IPN.

Şeful statului român a ţinut să sublinieze că România şi Republica Moldova sunt unite printr-o legătură extrem de trainică – comunitatea de limbă, cultură şi istorie.

Un subiect distinct al discuţiilor de la Palatul Cotroceni a fost iniţierea unor noi proiecte, pe lângă cele existente. Preşedintele Iohannis a menţionat necesitatea unei conlucrări mai ample între ministerele de resort din ambele ţări, astfel încât să fie create interacţiuni pe multiple zone, iar „lucrurile să fie puse pe note”. Este necesar „să trecem de la faza declaraţiilor la fapte concrete”, a subliniat şeful statului român. În acest sens, preşedintele Iohannis s-a arătat încrezător că reuniunea celor două guverne, preconizată pentru începutul acestui an, va da un impuls nou în colaborarea bilaterală.

Ambasadorul Victor Chirilă a apreciat înalt evoluţiile relaţiilor bilaterale, atât politice, cât şi economice, menţionând că este necesară implementarea Parteneriatului strategic între ambele ţări, acesta fiind „sinonimul integrării europene a ţării noastre”. Ambasadorul Republicii Moldova a menţionat necesitatea definitivării mai multor documente bilaterale, în special a Acordului de asistenţă tehnică nerambursabilă, care ar putea fi semnate în cadrul reuniunii celor două executive.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite