Klaus Iohannis, la Bruxelles: Integrarea Republicii Moldova în UE prin unirea cu România nu este o cale fezabilă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat vineri, 24 noiembrie, în cadrul declaraţiilor de presă de la Bruxelles, în contextul participării sale la Summitul Parteneriatului Estic, că ideea integrării europene a Republicii Moldova prin intermediul unirii cu România nu este o cale fezabilă în acest moment.

„Nu cred că putem să abordăm chestiunea (integrarea europeană) printr-o cale indirectă. Moldova este clar angajată pe calea europeană şi deocamdată are Acordul de Asociere şi toată legislaţia secundară care decurge acolo întretimp este perfectată, dar trebuie toate acestea implementate şi parcursul Moldovei trebuie consolidat, după care Moldova trebuie ea să se hotărască dacă vrea să înceapă un parcurs care duce spre UE sau nu. O scurtătură via Unirea cu România cred că nu este o cale foarte fezabilă în acest moment”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele român a specificat că Bucureştiul susţine parcursul european al Republicii Moldova şi că Moldova este în centrul preocupărilor româneşti, dacă vorbim de partener al Parteneriatului Estic.

„Şi există semne bune. Reformele merg înainte, sigur mai este foarte mult de lucru, dar există ameliorări care fac să fim încrezători că Republica Moldova chiar îţi doreşte să accentuieze şi să consolideze parcursul european. Noi ajutăm Moldova în plan instituţional prin diverse programe de perfecţionare, prin colaborare, inclusiv prin măsuri foarte concrete, de exemplu, ajutorul financiar important pe care România l-a acordat Republicii Moldova”, a subliniat liderul de la Cotroceni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite