Jurnalista Natalia Morari: Tatăul fiului meu este Veaceslav Platon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Morari

Jurnalista TV8 Natalia Morari a recunoscut, într-o postare pe Facebook, că tatăul fiului ei este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Moderatoarea emisiunii „Politica Nataliei Morari” a explicat şi de ce nu a făcut public acest lucru până acum. Totodată, Natalia Morari a anunţat că va lua o pauză în activitatea sa de jurnalistă.

Adevărul publică integral mesajul jurnalistei.

„Există momente în viaţă când ai de luat decizii care sunt extrem de complicate, dar sunt unicele corecte. Un an în urmă eu am ales să creez o poveste în jurul fiului meu Rem pentru a-l proteja înţelegând că asta este unica şansă ca el să aibă o copilărie liniştită în societatea noastră. Pentru a-l proteja am fost nevoită să-mi găsesc refugiu în spatele unei legende. Am făcut-o cât am putut, dar pentru că urmează lucrurile care nu mai pot fi oprite, vreau să fiu eu cea care va spune totul. În ultimele săptămâni eu sunt şantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viaţa mea personală. Se doreşte supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Ironia sorţii este că asta sunt tot acei oameni care au slujit cu dedicaţie şi pe timpul lui Plahotniuc, tot ei sunt cei mai harnici şi astăzi.

Tata lui Rem este Veaceslav Platon şi o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de şantaj în privinţa mea şi a fiului meu.

Mulţi dintre voi ştiţi că eu des numeam TV8 un fel de primul copil al meu. Înţelegând că prin mine va fi lovit şi el, am luat unica decizie corectă şi anume să fac o pauză de emisie şi să ies temporar din Consiliul de Adminstraţie al televiziunii, despre ce am anunţat ieri colegii. Rămân fondatorul televiziunii care ţine la ea mai mult decât îşi imaginau cei care au pornit acest atac asupra mea. Voi reveni la timpul potrivit, inclusiv cu un nou format de emisiune.

Asta este ultima mea declaraţie despre viaţa personală. Va rog să păstraţi dreptul lui Rem la o copilărie liniştită.”

Reacţia SIS la acuzaţiile Nataliei Morari.

Amintim că Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova şi se află actualmente la Londra. Acesta ar urma să solicite azil politic în Marea Britanie. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a dat de înţeles că fuga lui Platon ar fi fost coordonată cu procurorul general, Alexandru Stoianoglo. Acuzaţiile au fost respinse de Procuratura Generală.

Veaceslav Platon a fost declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară în care anterior fusese condamnat la 18 ani de închisoare. Decizia a fost luată pe 14 iunie 2021, de către Judecătoria Buiucani, este definitivă şi nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Din momentul reţinerii preventive în iulie 2016 şi până la eliberarea sa acum un an, pe 15 iunie 2020, Veaceslav Platon a fost deţinut într-o celulă singulară din subsolul Penitenciarului nr.13.

Recent, omul de afaceri a declarat că urma a fi eliberat din închisoare încă în septembrie 2019, la trei luni de la schimbarea guvernării şi fuga din ţară a fostului lider democrat Vlad Plahotniuc. Potrivit lui Veaceslav Platon, acest lucru însă nu s-a întâmplat din cauza ex-preşedintelui Igor Dodon, care „îşi făcea griji de propriul rating”.

În luna mai 2020, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că „dosarul în privinţa cetăţeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate”, iar „acuzarea a fost întemeiată pe aprecieri intenţionat denaturate şi interpretarea eronată a faptelor, care rezultau din acuzaţiile în privinţa lui Şor”. „Prin urmare, cetăţeanul Platon a fost absolut ilegal condamnat şi, respectiv, ilegal îşi ispăşeşte pedeapsa”, se menţiona în declaraţia procurorului general.

Astfel, Procuratura Generală a iniţiat procedura de revizuire a dosarului lui Veceaslav Platon, iar la data de 28 mai curent procurorii au renunţat la acuzaţiile în privinţa omului de afaceri.

Tot la 28 mai, Maia Sandu a declarat că „gruparea lui Platon reprezintă un pericol pentru securitatea statului”. Preşedinta a declarat că „este extrem de îngrijorător cât de repede procuratura a renunţat la învinuiri în raport cu această grupare” şi a promis să analizeze „legalitatea şi temeinicia care au stat la baza acestei decizii dubioase care scandalizează toată societatea”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite