Juristul Teodor Cîrnaţ: Concesionarii aeroportului sunt interesaţi să existe cât mai multe tranzacţii cu „Avia Invest”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juristul şi constituţionalistul Teodor Cîrnaţ este de părere că concesionarii Aeroportului Internaţional Chişinău sunt interesaţi ca să existe mai multe tranzacţii cu compania „Avia Invest” pentru ca, ulterior, să fie mai greu de demonstrat unde şi cine a greşit. Potrivit lui, aeroportul trebuie întors în proprietatea statului pentru că acesta este un obiectiv strategic, care asigură securitatea statului, transmite IPN.

Teodor Cîrnaţ susţine că în anul 2013 concesionarea aeroportului a avut loc cu mari ilegalităţi comise de către fostele guverne conduse de Vlad Filat şi Iurie Leancă. „Acele patru hotărâri trebuiau să fie declarate nule deoarece au fost luate cu încălcarea legii. În cele din urmă, în 2019, noi vedem că după ce a produs efecte, fostul Guvern Sandu a încercat să anuleze acele patru hotărâri în baza cărora a fost concesionat aeroportul”, a afirmat Teodor Cîrnaţ în platoul postului de televiziune Canal 2.

Potrivit lui, Aeroportul Internaţional Chişinău trebuia întors în proprietatea statului pentru că acesta este un obiectiv strategic, care asigură securitatea statului. Potrivit lui, preşedintele Igor Dodon are un rol în „cedarea” aeroportului ruşilor. „În septembrie, Igor Dodon declară că viitorul investitor va fi din Federaţia Rusă şi spuneam şi atunci că Rothschild este numai o piesă din acest puzzle mare. (...) Dodon, în conformitate cu Constituţia, este garantul suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi comandantul suprem al forţelor armate. Aeroportul Internaţional este un obiectiv strategic prin intermediul căruia tu poţi să-ţi asiguri această obligaţiune constituţională, iar tu cedezi aeroportul agresorului Republicii Moldova, adică Federaţiei Ruse”, este de părere juristul.

Ieri, 23 decembrie, a devenit cunoscut faptul că omul de afaceri din Federaţia Rusă, Andrei Goncearenko, este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deţine 95% din „Avia-Invest” (administratoarea Aeroportului Internaţional Chişinău). Aceasta, după ce NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite