Juristul PSRM: După vizitele celor trei oficiali străini, în Blocul ACUM s-a văzut o anumită flexibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sputnik.md
FOTO sputnik.md

După vizitele celor trei oficiali străini, vicepremierului rus, Dmitri Kozak, comisarului european pentru politica vecinătăţii şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, şi directorului Oficiului pentru Europa de Est din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Bradley A. Freden, în blocul ACUM s-a observat o anumită flexibilitate.

Juristul Partidului Socialiştilor, Fadei Nagacevschi, spune că unii reprezentanţi ACUM ar fi gata să cedeze funcţia de preşedinte al Parlamentului. Declaraţiile au fost făcute în platoul TVR Moldova, transmite IPN.

„Dacă doamna Maia Sandu (n.r. preşedinta PAS) a avut un mesaj şi o comunicare mult mai flexibilă, în ceea ce-l priveşte pe domnul Năstase (n.r. preşedinte PPDA) etichetarea şi discursul agresiv a persistat în continuare. De aceea, mi-este foarte greu să dau o apreciere dacă este un mesaj consolidat în cadrul blocului ACUM în ceea ce priveşte posibilitatea partajării nu atât a funcţiilor, cât a responsabilităţilor puterii”, spune juristul.

Comentatorul politic Vlad Ţurcanu consideră vizitele celor trei oficiali externi în Republica Moldova drept nişte consultări de care Moldova ar avea nevoie nu doar în cazul unei crize politice ca cea în care se află, dar oricând atunci când are de luat o decizie importantă. 

„E un lucru de care se folosesc toate ţările, inclusiv cele foarte evoluate din UE, nu numai cele marginale cum se presimte Republica Moldova. În cazul de faţă, cam tardiv, este adevărat, au venit nişte oameni importanţi pentru a lua pulsul clasei politice ca să se înţeleagă în cancelarii importante în ce fel se gândeşte la Chişinău şi la ce ar trebui să se aştepte demnitari de rang înalt de la nişte politicieni care vreme de trei luni nu reuşesc să găsească un consens”, a spus comentatorul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite