Joseph Daul: Maia Sandu a reuşit să mobilizeze electoratul şi diaspora într-o manieră fără precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Liderului Partidului Popular European, Joseph Daul, a comentat rezultatul alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie din Republica Moldova. Oficialul european consideră că această campanie electorală a fost una murdară, cu toate acestea candidatul proeuropean a obţinut un scor bun.

„Aş vrea să felicit candidatul proeuropean de centru-dreapta, Maia Sandu, pentru obţinerea unui scors remarcabil în aceste alegeri. În pofida atacurilor şi a unei campanii murdare la care a fost supusă, Maia Sandu a reuşit cu resurse puţine, nu doar să obţină cel mai bun scor al unui candidat proeuropean, dar şi să mobilizeze electoratul şi diaspora, într-o manieră fără precedent. Aceasta arată că dorinţa oamenilor pentru un politician onest şi credibil este în creştere, iar schimbarea inevitabil va avea loc.

Partidul Popular European rămâne profund preocupat de neregulile din turul doi de scrutin, inclusiv respingerea dreptului constituţional privind dreptul la vot al moldovenilor aflaţi peste hotare. 

Aceste alegeri au demonstrat că partidele de centru-dreapta, PLDM, PAS, PPDA, rămân unite, ei reprezentând o forţă majoră care poate aduce speranţă şi schimbare pentru ţară şi oamenii săi. Acum mai mult ca niciodată, aceste partide trebuie să-şi continue cooperarea pentru alegerile parlamentare din 2018, pentru a asigura viitorul cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat Joseph Paul. 

Partidul Popular European este cel mai mare partid european. Acesta include 77 de partide din 40 de ţări, preşedintele Comisiei Europene şi Consiliului European, opt şefi de state din UE şi cinci şefi de state din afara UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite