Joseph Daul şi Hans van Baleen anunţă spijinul lor pentru Maia Sandu: Tinerii şi diaspora trebuie să fie uniţi şi să voteze masiv ca schimbarea să aibă loc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, şi preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) Hans van Baalen, au emis joi, 10 noiembrie, o declaraţie comună în care îşi manifestă sprijinul pentru Maia Sandu în alegerile din 13 noiembrie.

„Pentru prima dată în 20 de ani, cetăţenii Republicii Moldova vor alege direct preşedintele ţării pe 13 noiembrie. Sunt alegeri care vor stabili viitoarea cale a Moldovei şi a parcursului european. Ca un partener important pentru UE în regiune, angajamentul nostru de susţinere a îmbunătăţirii zilnice a vieţii fiecarui moldovean, râmâne puternic.

Acest scrutin reprezintă o alegere clară şi o nouă speranţă de schimbare pentru Moldova. Oamenii vor să trăiască într-o societate în care nu există corupţie, unde sistemul justiţiei tratează pe fiecare egal şi prevalează legea. Moldovenii aşteaptă politicieni de încredere care vor lucra în beneficiul fiecăruia din ei, nu doar pentru câţiva. Moldovenii îşi doresc o economie puternică, locuri de muncă şi prosperitate. Noi credem că, doar un preşedinte proeuropean va fi în stare să livreze astfel de rezultate. De aceea, noi sprijinim candidatura Maiei Sandu, candidata proeuropeană. Noi chemăm toţi cetăţenii Moldovei să o voteze pe ea în alegerile de duminică.

Noi am lucrat greu pentru a deschide frontierele pentru moldoveni, dar şi mediul de afaceri, pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor prin reforme şi sprijin financiar, dar multe lucruri încă rămân a fi făcute. Noi suntem gata să lucrăm cu preşedintele proeuropean pentru a continua ajutorul oferit pentru Moldova în reforme şi implementarea Acordului de Asociere.

Schimbările vin pentru oamenii care pledează pentru ele. Cetăţenii Moldovei, în special tinerii şi diaspora, trebuie să fie uniţi şi să voteze masiv ca această schimbare să aibă loc. Autorităţile de la Chişinău trebuie să asigure un tur doi de scrutin liber şi corect, să asigure condiţii egale pentru toţi cetăţenii, fie că sunt acasă sau peste hotare. Este dreptul fiecărui cetăţean şi o obligaţiune civică de a participa în procesul politic, în care va fi decis viitorul ţării.

Pe 13 noiembrie, Moldova are o alegere importantă de făcut. Nu este doar o alegere între a merge înainte şi a merge înapoi, este o alegere între un viitor mai bun şi un trecut stagnant. Este o alegere pentru mai multă stabilitate şi o Moldovă prosperă”, se arată în comunicatul de presă al Partidului Popular European.

    

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite