Joseph Borrell: Criza din Ucraina se poate răspândi şi în alte regiuni. Suntem îngrijoraţi de situaţia din R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Înaltul reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate Josep Borrell a avertizat că actuala criză din Ucraina se poate răspândi şi în alte regiuni, precum Balcanii de Vest, Georgia şi Republica Moldova, scrie BTA, citat de Digi24.

Potrivit oficialului european, Rusia nu se va opri în Ucraina, iar „Moldova este una dintre ţările în care credem că presiunea rusă poate creşte în zilele următoare”, a mai spus luni Borrell în cadrul conferinţei de presă de după reuniunea miniştrilor de externe a statelor membre UE.

Invazia rusă din Ucraina a intensificat preocupările privind stabilitatea Balcanilor de Vest, regiune care încă poartă cicatricile celor mai recente războaie din Europa şi unde o parte din problemele legate de conflictul sângeros din anii 1990 au rămas nerezolvate.

Borrell a făcut afirmaţiile în cadrul unei conferinţe de presă în care oferea explicaţii referitoare la noul pachet european de asistenţă pentru Ucraina.

UE este îngrijorată pentru ce s-ar putea întâmpla în întreaga regiune. Influenţa rusă ar putea începe să opereze în state învecinate - în Republica Moldova, în Georgia - şi va influenţa de asemenea Balcanii de vest, a spus Borrell la conferinţa de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite