Jose Manuel Barroso: „Semnând acordurile de asociere, ne angajăm solemn să susţinem transformarea ţărilor în democraţii stabile şi prospere“

Jose Manuel Barroso: „Semnând acordurile de asociere, ne angajăm solemn să susţinem transformarea ţărilor în democraţii stabile şi prospere“

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso FOTO:ec.europa.eu

În cadrul unei conferinţe susţinute ieri la Bruxelles, preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a vorbit despre importanţa istorică a semnării Acordurilor de Asociere cu Moldova şi Georgia, şi definitivarea semnării celui cu Ucraina, „acorduri istorice pentru aceste ţări, dar şi pentru întreaga Europă“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În noiembrie, la finalul summit-ului de la Vilnius, mulţi s-au grăbit să opineze despre eşecul parteneriatului Estic. Cred că angajamentul nostru faţă de aceste politici şi determinarea partenerilor noştri să avanseze au fost subestimate. Pentru cele trei ţări, semnarea documentelor constituie o recunoaştere a progresului semnificativ înregistrat pe parcursul ultimilor ani, a împărtăşirii unui model comun de prosperitate economică şi al meritului de a trăi în spiritul valorilor europene“, a declarat Barroso.

„Semnarea înseamnă că Uniunea Europeană oferă o mână de ajutor şi altor părţi ale Europei care nu se bucură încă de toate beneficiile integrării europene“, a adăugat preşedintele Comisiei Europene.

Oficialul european a accentuat că acordurile oferă oportunităţi, nu şi soluţii de-a gata, „cu siguranţă nu o panacea“, iar succesul nostru va depinde de continuitatea reformelor începute. Totodată, el a afirmat că Acordul de Asociere „este pentru ceva, nu împotriva cuiva“, şi nu presupune o cooperare exclusivă a ţărilor semnatare cu statele membre UE.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările